מדריך לקניית מדיח כלים
מדיח הכלים מקל עלינו את עבודות הבית ואף עושה זאת ביעילות, בחסכנות ובמהירות.
ישנם שיקולים שונים בבחירת המדיח המתאים וכמובן שהדגש הוא על התאמה לצרכים הספציפיים שלכם. השיקולים בהם יש להתחשב נוגעים הן לעיצוב של המדיח, לנוחות השימוש בו, לאופן סידור הכלים והקיבולת, צריכת החשמל, העלות והאחריות.
מדיחי הכלים כיום משתלבים באופן טבעי בארונות המטבח וניתן לעצב אותם בהתאם לעיצוב המטבח על ידי הוספה של ציפוי נירוסטה (עלותו נעה בין 300 ל- 600 ש”ח) או הדבקה של טפט דומה לארונות המטבח (עלות של שקלים בודדים).
קיימים שני סוגי מדיחי כלים עיקריים:
1. מדיח אינטגראלי, שהוא מדיח הממוקם כחלק אינטגראלי מארונות המטבח. במדיח אינטגראלי מלא פאנל הפיקוד של המדיח (כפתורי ההפעלה ונוריות החיווי) יהיו תחת הפאנל החיצוני ולא יראו כאשר המדיח סגור. במדיח אינטגראלי חלקי, הפאנל ממוקם על הדלת החיצונית של המדיח.
2. הסוג השני של מדיחי הכלים הוא מדיח רגיל, מדיח שהוא יחידה נפרדת במטבח שמחוברת לחשמל ומים. מדיח כזה הוא לרוב לבן ועלותו נמוכה יותר.
מבחינת מידותיו של המדיח, הגובה הוא סטנדרטי ומתאים להצבה תחת השיש (85 ס”מ), הרוחב הוא 60 ס"מ למדיח רחב (מכיל12 מערכות כלים) ו- 45 ס"מ למדיח צר (יכול להכיל 8 מערכות כלים). עומק המדיח הוא כ-60 ס"מ.
למי שרעש המדיח חשוב לו, כדאי לדעת שרעש של 50 דציבלים הוא הרעש הרגיל. ניתן להשיג מדיחים שקטים יותר, אך כמובן שעלותם גבוהה בהתאם.
גודל המדיח נקבע לפי המידה של מערכת כלים. מערכת כלים מתייחסת ל3 צלחות בגדלים שונים על פי המנות, סכו"ם וכוס אחת. מומלץ לקנות מדיח גדול למשפחה ממוצעת, אלא אם כן המשפחה ממעיטה לאכול בבית.
תוכניות ההפעלה של המדיח כוללות בדרך כלל תוכנית בסיסית להדחת הכלים ותוכנית להדחה של כלים מלוכלכים במיוחד. בדרך כלל תמצאו גם את הפונקציה היעילה של שטיפה מקדימה שמיועדת לשטיפת כלים שיודחו במועד מאוחר יותר ולא נרצה שהלכלוך יתקשה בינתיים ויהפוך קשה להסרה.
איכות הניקוי והייבוש נמדדת בדגמים האירופאים בדרגות של A עד G, כש- A היא האיכותית ביותר.
שיטת הייבוש היא בדרך כלל באמצעות מאוורר. במדיחים מסוימים המאוורר מלווה בגוף חימום ואז נקראת שיטת הייבוש טורבו אקטיבית והיא מהירה יותר ומונעת היווצרות כתמים על הכלים.
אפשרויות סידור הכלים משתנות ממדיח למדיח וחשוב לבחור מדיח שמתאים לצרכים שלכם. כדאי לקחת בחשבון אם אתם משתמשים בכלים גבוהים, אם אתם זקוקים למקום רב לכוסות וכו'. כמו כן, כדאי שתהיה אפשרות לשנות את מיקומי הסלסילות לפי צרכים משתנים.
במדיח הכלים ישנו מסנן שתפקידו לסנן את המים משאריות הלכלוך. את המסנן יש לנקות ידנית מעת לעת, ולכן חשוב שתהיה גישה נוחה אליו. ישנם מדיחים שבהם המסנן מתנקה אוטומטית ואז אין צורך לפרק אותו.
לוח הבקרה של המדיח יכול להיות מכני או דיגיטאלי. לוח דיגיטאלי רגיש יותר לתקלות, ובדרך כלל תקלה מסוג זה יקרה לתיקון. נוריות החיווי החשובות בלוח הבקרה הן הנוריות המצביעות על חוסרים בחומרי הניקוי (מלח, נוזל הברקה) שמעידות על פעילות לא תקינה שלא תניב את התוצאות הרצויות.
מדיחי הכלים מחוברים לנקודת חשמל ולנקודת מים. יעילות צריכת האנרגיה של המדיח, כלומר צריכת החשמל, נמדדת במדד של A עד G, כאשר A הוא החסכוני ביותר.
בחלק מהמדיחים קיים חיישן לכלוך, אך יעילותו מוטלת בספק. תפקידו לבדוק את מידת הלכלוך במים ולהתאים תוכנית חסכונית לפי מידת הלכלוך. לעיתים קרובות החיישן מזייף ולפעמים התוצאה היא דווקא בזבוז של אנרגיה.
מחירי המדיח הרחב במידותיו נעים בין 2000 ל- 7000 ש"ח. מדיח צר יעלה לכם 1800 עד 4500 ש"ח ורצוי כמובן לבצע סקר שוק לפני הקנייה. כמו בכל מכשיר חשמלי, גם כאן כדאי לשים לב לאחריות הניתנת על המוצר, כמה זמן היא נמשכת ואיזה תקלות היא מכסה.

גוף הפולט חום בזמן שעובר דרכו זרם חשמלי. נמצא בדוד החשמל, קומקום חשמלי, תנור חשמלי ועוד.
לרכישת המוצר לחץ כאןawRTL=[on]